Ahad, 21 Julai 2013

Syiling 50 Sen 1968 Milled Edge aka Without Security Edge






Assalamalaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca blog saya nie.Mohon maaf kerana lebih dari sebulan saya tak update blog saya nie.Item ada banyak untuk dikongsikan....tapi kamera saya lak rosak..so tak dapat la nak ambil gambar untuk nak update kat blog.Kalau guna kamera handphone tak cantik lak kualiti gambarnya..rasanya raya kali ini kena beli kamera yang baru la jawabnya...mungkin ada promosi kot..hehehehehehe...
Oklah,kita berbalik semula pada coin yang saya tunjukkan kat atas tu..coin ini memang istimewa kepada semua kolektor yang mengumpul syiling malaysia.Coin 50 sen ME atau milled edge.Ramai orang silap faham tentang hal ini.Lazimnya mereka menyangka bahawa coin 50 sen yang terbelah atau mempunyai longkang tu mahal harganya.Yang sebenarnya coin 50 sen samaada tahun 1967,1968 dan 1969 yang mempunyai longkang tu,murah harganya..sekarang nie mungkin dalam RM15 sekeping,harga lak bergantung pada kualiti.
Coin 50 sen ME yang seperti diatas ini memang menjadi idaman pada kolektor kerana kesukaran untuk mendapatkan coin ini.Saya pun ada sekeping jer coin ini,itupun setelah bertahun tahun mencari coin ini.Berapa harga coin ini? Rasanya tak perlulah saya nyatakan harga coin ini kat pasaran..kalau nak tahu juga,tanya lah pada para kolektor kat luar sana tu..
Sebelum ini saya pernah berborak dengan kolektor dari KL..dioarang kasi tau hati hati skit jika nak beli coin 50 yang ME ini.Kerana ada yang cuba untuk membuat coin 50 ME ini dengan menggunakan coin 50 SE (security edge).Diaorang cakap,mereka ini menggunakan timah untuk menutup longkang atau belahan pada coin SE.Bahaya gak nie,namun saya sendiri belum pernah lagi jumpa atau mendengar dari mulut kolektor sendiri bahawa mereka ditipu berkenaan coin 50 sen ME ini. Namun apa salahnya jika kita berhati hati dalam segala urusan jual beli coin dan banknotes ini..lagipun conman ada di mana mana sahaja...so berhati hatilah anda semasa berurusniaga wang lama ini....sekian..

97 ulasan:

  1. A'salam.. Tuan Blog

    selamat berpuasa,
    buruan yg baik & sangat cantik' 50sen ME ni. tahun 67' dah ada, tahun 68' pun dah dapat, tahun 69' bila lagi nak kasi keluar dari album..

    apa-apa pun TAHNIAH dengan buruan yg Berjaya..

    @$me68PG.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamalaikum"saya ada 3 keping duit syiling 50 sen belah tengah..thun 1967,1968 dan 1969..siapa yg berminat"boleh hubungi 0139764051

      Padam
    2. Says nak jual 50 sen satu keping tahun 1968 Jika minat boleh bincang harga pada saya...call atau watsapp 0102598268

      Padam
    3. Saya nak jual 50 sen satu keping tahun 1967, jika berminat boleh mesej/call di nombor dibawah
      0162665949(aqil)

      Padam
    4. Saya ade duit syiling 50 sen terbelah tahun 1967 1968.ade yg nk beli coll 01125403179

      Padam
    5. Saya ade duit syiling 50 sen terbelah thun 1967 1968.ade berminat coll 01125403179

      Padam
  2. Salam...saya pun ade 50 ME..thun 68,nak jual agak bp harge ye..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Wslm. bley contact no. ni kasi harganya 014-5065113 . tq :)

      Padam
  3. Nak jual 50 Sen Milled Edge, berminat boleh call 0123466225

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya nk jual 50 sen tahun 1968, blh tau berapa harga awak ambik klAu minat blh kol no sye,0143994380.

      Padam
  4. Thanks SME68PG...milled edge thn 69 akan menyusul tak lama lagi...harap bersabar..sukar skit nak jinakkan coin yang amat rare dan keras harganya tu..hihihihih

    BalasPadam
  5. salam..sy ada SME68 1keping. lau ada yg berminat. leh pm harga kt sy. 0139998071-cikgu yie. tq...

    BalasPadam
  6. salam..50sen ME thn 68. sy nk jual. call sy.0139998071-cikgu yie.tq..

    BalasPadam
  7. salam sy ada byk tapi sape bli call sy 0122992143

    BalasPadam
  8. assalamulaikum sy ade duit 50 sen thun 67 68dan 1sen queen victoria thun1888 lau harge blh dnga ankat lah.cll/sms 0177789371

    BalasPadam
  9. Saya ada syiling berparit tahun 1969 nk tgk ad saya what apps 0173604689

    BalasPadam
  10. Salam..sy ada 10sen tahun 1949,1950.50sen longkang tahun
    1968 sekeping..ada yg berminat call
    010-5759790

    BalasPadam
  11. Kalo duit 50sen tahun 1967 ade longkang kt tepi bpe market price ye?

    BalasPadam
    Balasan
    1. sye ade duit 50 ade longkang kt tepi RM1500 satu.call me 01125184787

      Padam
    2. saya ade satu duit 50 sen 1968 mcm mane nak tahu se ke ape ke?...

      Padam
    3. saya ade satu duit 50 sen 1968 mcm mane nak tahu se ke ape ke?...

      Padam
  12. salam, saya ada duit 50sen tahun 1961 malaya and british borneo and duit 1ringgt perlimen 1971..,sya nak jual..,

    sila hubungi 0178209734

    BalasPadam
  13. saya ada duit syiling 50sen tahun 1967 1968 & 1969 (security edge / berparit)
    kalau berminat sila email saya . tq
    riffinvmd@hotmail.com

    BalasPadam
  14. Saya ada duit syiling rm1 lama tahun 1971 berapa harga ? Sila email saya isabellaabdullah20@gmail.com

    BalasPadam
  15. Salam...saya ada syiling 50sen berparit tahun 67,68 dan 69..dh lebih 10tahun sy simpan..semua lebih 200 keping..saya rasa nk jual tp tak tahu cara n mana nk cari buyer..sy suka kumpul sbb dia ada longkang tu.bila tgk blog encik nazri,baru saya tahu nilainya..encik nazri ada ke buyer?tq.. Ini no saya 0175934660 melati

    BalasPadam
  16. salam satu malaysia.....saya ada syiling 50sen berparit tahun 1968..dengar cete ramai yg berminat ngan syiling ni..disebabkan dlm simpanan saya cuma ada sekeping jer...sapa2 yg bminat bole contact no sy 010 2615442 mr.raziz tq.

    BalasPadam
  17. Assalamualaikum...saya mempunyai syiling 50sen security edge tahun 1967 dan 1969..bagi sesiapa yang mempunyai minat boleh hubungi saya, 0175964956 - Mr. khairul

    BalasPadam
  18. Assalamualaikum . Di sini saya ingin menjual 50sen tahun 67,68,69 . Jika ingin membeli , boleh call / text / whatsapp sy . 0173246220 (syafiq)

    BalasPadam
  19. saya pun ada syiling 50sen ada parit ni tahun 67 68 69.. nak wassap 01129302222

    BalasPadam
  20. Asalamualaikum??
    Saya ada syiling 50 sen terbelah tahun1967,sy ingin menjual,kerana perlukan duit,boleh call/sms sy..terima kasih.

    BalasPadam
  21. saya ada syiling 50 sen terbelah nak jual , 1967 dan 1968 . . boleh contact / whatsapp saya dekat 0111 795 8859

    BalasPadam
  22. salam saya ada duit syiling 50 sen yng berparit .... tahun 1967.. sapa berminat nak.beli bpe contact saya 0109315658

    BalasPadam
  23. Sy ade duit SePuloh tandatgn thomes de leru...50sen 1968 terbelah..dan 10sen 1972..berminat..wassup 0126352127

    BalasPadam
  24. saya ada syiling 50 sen security edge tahun 1968.nak jual.kalau berminat email saya farrahumairahibrahim@gmail.com. price can be negotiated.

    BalasPadam
  25. Sy ade sekeping 50sen security edge 1967...berminat call or whatsapp sy 0132588236

    BalasPadam
  26. saya ade mempunyai duit syiling 50 sen bergigi tahn 1968

    BalasPadam
  27. sye ade mempunyai duuit syiling 50 sen bergigi dan berbelah thun 67,68,69.siapa ingin memmbeli sila dail no.ini 01125184787 siapa cepat dia dapat.........

    BalasPadam
  28. Assalamualaikum...saya ada 3kpg 50sen 67,68,69 terbelah...berminat call/wasap 0132810404

    BalasPadam
  29. Salam....saya ada 6 kpg syiling thn 73,77 & 78...berminat blh pm whatsap sy :0102632551

    BalasPadam
  30. Assalamualaikum..saya ada 1keping syiling 50 sent berparit tahun 1968.. Prize 1500.. Berminat bole call atau wassap 0173909803.. Tq

    BalasPadam
  31. salam..sy ada syiling 50 berlongkang tahun 1968 berminat bleh call or whatsuup sy 0173293943

    BalasPadam
  32. Sy ada 50 sen thun 67.68.69..berparit nak jual..cl n msj 0129949947

    BalasPadam
  33. Saya ade duet syilling victoria
    Berape harganya boleh tk hntar harga kt email saya frednani12@gmail.com

    BalasPadam
  34. 1968 syiling 50sen terbelah tepi...

    BalasPadam
  35. duit syiling 50sen tahun 1968 terbelah tepi...ad spe2 nk beli?
    hubungi 017-5059068

    BalasPadam
  36. Sy ade syiling lame 50sen tahun 1969 dgn 1971 sape brminat boleh call or whatsaap 0126225420 ..noreen

    BalasPadam
  37. saya da syiling lama 50sen berparit tahun 1968.berminat call or wassup 0123719207

    BalasPadam
  38. Sya ada syiling 1969 security edge..boleh call sya klau brminat 01123398478

    BalasPadam
  39. Saya ade 50sen lama 1968 Security edge beminat call saya 01128638986

    BalasPadam
  40. sya ade sekping 50 sen 1957 berbelah di tengah, ade yg minat blh wassup 01128423577.,tq

    BalasPadam
  41. Sy nak jual syiling lama 50sen tahun 1969 jika minat boleh call watsapp 0102598268

    BalasPadam
  42. Saya ad thun 69 klu nk sila call no ini

    BalasPadam
  43. saya ada duit syiling 50sen terbelah tepi.. mayala and british borneo, Queen Elizabath the second. jika berminat melihat duit itu. add sy di watsap 0196188963

    BalasPadam
  44. salam saya ada duit syiling 50 sen yng berparit .... tahun 1967.. sapa berminat nak beli contact saya 0177995357

    BalasPadam
  45. Slm nk tmpng iklan abg2 kakak2 50 sen (ME) 1969.68.67
    1rggit bunga raya
    1990.91.92.93 pun ada. Berminat tnye sja boleh call @ msg 0178049371 Airan (SARAWAK)

    BalasPadam
  46. salam saya ade 10 sen tahun 1971....berminat bole call.kena harga jalan terus.tak urgent pun(0172334985 mr.duen)

    BalasPadam
  47. 50 sen terbelah tgh untuk dijual tahun 1967 & 68. Text/wassap 01132485810

    BalasPadam
  48. saya ada 50sen terbelah 1976
    original.01125526573 whatsup sy.

    BalasPadam
  49. saya ada 50sen terbelah 1976
    original.01125526573 whatsup sy.

    BalasPadam
  50. Assalamualaikum...En Nazri...saya ada syiling 50 sen tahun 2001 tanpa tulisan Bank Negara Malaysia. Pada pengamaatan saya syiling tersebut adalah tulin dan bukan dibuang tulisannya kerana di bahagian epinya agak melengkung....mohon penjelasan...0194669230 -shah

    BalasPadam
  51. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  52. Saya ada 50 tahun 1967,1968,1969 berparit, 5 sen ,10 sen dan 20 sen tahun 1976, dan juga 50 sen tahun 1973,1977, 1978,1979, 1981,1982,1983 dan 1986,dan juga $1 tahun 1991,1995 dan 1 sen tahun 1919.

    BalasPadam
  53. Salam..masih ada yang berminat dengan siling 50 sen ke ME tahun 1967..boleh wasap/pm 0176114213/0126181275

    BalasPadam
  54. saya ada coin syiling 50 sen Tahun 1968..security edge / terbelah..whatsapp for fast deal 0132261177..nego sampai jual

    BalasPadam
  55. Saya ada
    -1 sen,duit syiling,Commissioners of Currency Malaya, 1945
    -Duit Syiling 50 sen,1968,berparit
    -RM 1,duit syiling, 1976-1980,rancangan malaysia ke3
    -RM 1,duit syiling, 1981-1985,rancangan malaysia ke4
    -RM 1,duit syiling, 1986-1990,rancangan malaysia ke5
    ..boleh nego..berminat? boleh email ke : msalniaga@gmail.com

    BalasPadam
  56. Sy ada duit syiling 50 sen tahun 1968.. Nak jual.. Sapa cepat dia dapat.. Cod lembah klang( selangor/kuala lumpur).. 011-28811633 azrul..

    BalasPadam
  57. saya ade 50sen tahun 1967 dan 1968 jika berminat pm saya 0172038407

    BalasPadam
  58. 50sen terbelah ade 4 keping..setiap tahun ade..67 ade 2keping,68 ade 1keping dengan 69 ade sekeping..cod jb..ws 0142796038

    BalasPadam
  59. Saya ada syiling 50sen terbelah 1968 .ada 3 keping sapa yang berminat nak beli boleh wassup sms atau call saya ke no 012 7448205 & 017 8416584

    BalasPadam
  60. hai semua.. sy ada syiling 5 sen 2009.. twin tower...& 50sen 1968 ..bole hubungi..norfaeizah08@gmail.com..tq

    BalasPadam
  61. hai semua.. sy ada syiling 5 sen 2009.. twin tower...& 50sen 1968 ..bole hubungi..norfaeizah08@gmail.com..tq

    BalasPadam
  62. Askm. Sy ad duit 50 sen berlongkang 1967 dan 1968 untuk dijual dan juga duit rm 5 dan 50 bertandatangan aishah . Berminat sila whatsapp 01131232951 . Akan di jual dengan harga yang berbaloi

    BalasPadam
  63. Saya Ingin Jual Duit Parlimen Belah 1968 ..Sila Call Saya 0149348404 Dgn Hrga Murah Need Rm Urgent

    BalasPadam
  64. saya ingin menjual duit syiling 50sen terbelah 1967 ..sape2 yang berminat sila hubungi 0145068541

    BalasPadam
  65. Saya ada syiling 50 sen tahun 1968 brapa ya harga ne syiling

    BalasPadam
  66. Assalammualaikum..saya mempunyai wang syiliñg 50sen 1969..
    syiling 50sen 1969 for sale..
    For more infomation..pm
    0145147446

    BalasPadam
  67. Assalammualaikum..saya mempunyai wang syiliñg 50sen 1969..
    syiling 50sen 1969 for sale..
    For more infomation..pm
    0145147446

    BalasPadam
  68. Sy ada syiling 50 sen milled edge 1967 dan 1969.. kondisi UNP.. di jg rapi..call/ whatsap 01123452813.. area kl

    BalasPadam
  69. Sy ada syiling 50 sen milled edge 1967 dan 1969.. kondisi UNP.. di jg rapi..call/ whatsap 01123452813.. area kl

    BalasPadam
  70. sya ada 50 sen tahun 1968 nak jual, spa2 yg berminat bleh lah berhubung d no 0149552142

    BalasPadam
  71. Saya nak jual duit 50sen tahun 1968..ada yg berminat blh cll 01124330863..

    BalasPadam
  72. Saya nak jual duit 50sen tahun 1968..ada yg berminat blh cll 01124330863..

    BalasPadam
  73. saya ada 50 berparit tahun 1967 to let go.
    0179083734





    ameer

    BalasPadam
  74. saya ada 50 berparit tahun 1967 to let go.
    0179083734





    ameer

    BalasPadam
  75. apsal semua orang x paham2 lagi ni ?? yg 50 sen 67,68,69 security edge (sisi/tepi berparit@berlongkang) tu bukannya rare, rega murah sekitar rm2-r5 je .... tu pun kalu ada yg nak beli ...

    yg mahal rega ribu riban adalah milled edge (sisi/tepi bergerigi mcm syiling 20 sen parlimen) ... kalu awak semua ada yg ni baru boleh tinggal contact wassap bagai .... ok ...

    jgn banyak yg terloncat2 plak rasa memasing ada reta karun rega ribu riban dlm poket ...

    BalasPadam
  76. Salam,saya fazli.saya ada syiling 50sen tahun 1968 dn 69.brhajat nk jual,sape2 yg berminat blh call saya..0176442731.

    BalasPadam
  77. salam,saya ade syiling 50 tahun 1968...berminat boleh call 01112298712

    BalasPadam
  78. salam, saya ada beberapa syiling 50 sen 1968 ME (miled edge). Sesiapa nak tengok lebih lanjut boleh contact saya. Ingin let go duit syiling ni sebab urgent nak pakai duit.

    010-2176846
    010-2176846
    010-2176846

    BalasPadam
  79. duit syiling lama 50cent malaya british borneo tahun 1961 ad harga tak ? info please

    BalasPadam
  80. Assalamualaikum saya ad sekeping duit syiling 50sen belah tgh tahun 67..nk jual tapi xtau kt mna..agak2 brapa amek? Bleh cntct 0139266296

    BalasPadam
  81. Sye ade nk jual 50 sen terbelah 1967...68..69...dan 50 sen (miled edge) thun 1967..68./69...mcm2 ade...duit british....thun 1818...pm....0168949074

    BalasPadam
  82. Sye ade nk jual 50 sen terbelah 1967...68..69...dan 50 sen (miled edge) thun 1967..68./69...mcm2 ade...duit british....thun 1818...pm....0168949074

    BalasPadam
  83. saya ada syiling 50 Sen terbelah 68,law betul ada pasaran mahal harga by pm sy

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails