Isnin, 16 Ogos 2010

syiling 10 Sen 1971 Rare



Syiling 10 sen tahun 1971 ini merupakan syiling yang paling mahal antara semua keluaran bagi syiling 10 sen. Ianya dikeluarkan sebanyak 30,000 ++ jer. Berbanding syiling dari tahun yang lain dimana jumlah ialah berjuta juta. Kenapa paling sedikit?? mengikut cerita pada tahun tersebut berlaku banjir besar kat Kuala Lumpur.Maka tempat dok cetak duit tu,mengalami masalah,maybe mesin yang dok cetak duit itu rosak kot..so cetakan pada tahun tersebut adalah amat sedikit sekali. Syiling yang saya tunjuk ini kualiti UNC. Sekarang harga coin ini amat mahal,dalam RM250 -RM300 sekeping.
Sebelum ini saya penah nak beli daripada beberapa orang seller kat Mudah.Tapi harga yang meraka tawarkan adalah tidak munasabah langsung la..harga sekeping mencecah ribuan ringgit.Jadi bila saya tanya kenapa harga mahal sangat,bermacam macam cerita mereka bagi tau kat saya..jadi saya mengiakan jelah..malas nak cakap banyak,walaupun saya tahu cerita sebenarnya.

61 ulasan:

  1. whoaaa... mahal gak value syiling tue skang yea...

    BalasPadam
  2. alahai.... ade gak yang amik kesempatan jual sampai beribu tue.... kalau syiling zaman purba ok la kan....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Salam. Saudara tau menilai sesuatu yang hampir pupus.syiling 10sen 1971 antara yg x kan bertambah.malah akan hilang dalam simpanan. Ini terjadi ke atas saya. Saudara punya wang jutaan rggt mampu beli Emas tp 10 sen 1971 x dpt saudara memiliki. ......org pny barang suka dia brp mau jual. Kpd sesiapa yg x miliki syiling. 10sen 1971..............JGN CEMBURU. Mulakn dgn syiling 10 sen 2003

      Padam
    2. bkn ke skrg ni dh nek nilai nye...10 sen thn 1971 harganya rm 1500 sekeping... kbykkn blog smue tulis nilai yg same skrg ni...

      Padam
    3. nasib baik sya simpan 10sen 2003 ni...ada jgk la dkt 10keping..stakat ni xmo jual lgi..hehee

      Padam
  3. hazman dan kisah sensasi. Value syiling nie memang tinggi.Harga yg saya dapat nie paling murah la,RM220 untuk UNC. Memang ada yg nak jual sampai ribu2..nak kaya cepat agaknya..heheheeh.Syiling zaman purba pun,tak mahal sangat..harga dalam ratus-ratus jer.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ade sape berminat nak beli syiling nie?roger saye 0176534305

      Padam
  4. Itu harga belum 10 tahun lagi, lagi 10 tahun agak-agaknya berapa ya?,

    BalasPadam
  5. kalau lagi 10 tahun...tentu melebihi RM700 kan...hehehehe

    BalasPadam
  6. menarik syiling 10 sen tu. ada berapa keping simpan...biasa la... yang jual kat mudah tu banyak yang mengarut... ikut suka hati je letak harga...

    BalasPadam
  7. urmm , tul ka duit 10 sen tu duit rare yg mmg owg cri ?? bukan ka duit tu mmg ssh nak dpt ? smpi kan owg nak bli bribu2 rngit duit 10 sen tu .

    BalasPadam
    Balasan
    1. keluaran dia tak banyak...

      Padam
  8. dimahal sbb RARE bukan tarikh nyer..kalu aku ader aku jual RM sejuta

    BalasPadam
  9. aslkum bng sy nk tnye sy ade syiling 20sen tepi dia lain dri 20sen biase.cm ne ek nk tnjuk.

    BalasPadam
  10. shamirul86@yahoo.com ape2 hl ni email sy.sy nk tau syiling 20 sen 2 memg bnyk atau pun limited??

    BalasPadam
  11. syilin 2osen biase tepi dia cm ni kn IIIIIII tp syiling 20sen yg sy jmpe ni tepi dia cm ni
    IIIIIIIII
    ========= lbih kurng cm ni r dia gris2 pas 2 ada line kt kt bwh garis 2

    BalasPadam
  12. kt mane na jual syiling nh erk?

    BalasPadam
  13. kat mane duit tu ada dijual

    BalasPadam
  14. bro aku ada koleksi 1-50sen bwh thun 1990..ak mls nk smpan jd ak nk jual ar kat bro kalo bro brmnat..brapa hrga yg bro nk byr ak x ksah..tp yg brpatutan la..kalo brmnat emel ak ok,,(rezeki.adam@gmail.com)

    BalasPadam
  15. salam tuan masih ada lg ker syiling tersebut?....sy berminat untuk dapatkn nyer....amy 017-7039099

    BalasPadam
  16. sy ade skeping 10 sen 1971..
    berminat sms/kol 0137727443

    BalasPadam
  17. Biasa syiling2 rare ni orang buat tarik duit @ mintak no ekor? betul ke?

    BalasPadam
  18. saya ada sekeping duit syiling 10sen tahun 1971.. kalau anda mahu, boleh call saya..0149903932.

    BalasPadam
  19. Sy ada duit syiling 50 sen 2003.. Harga blh runding.. Call nbo 0172772675 (andy) jika berminat. Tq.

    BalasPadam
  20. saya ada syiling seringgit kaler mcm duit syiling biasa.tahun 1971 3keping & 1972 sekeping...berminat email(nagaras_sakube@yahoo.com)

    BalasPadam
  21. saya ada syiling 50 sen 1971 berminat call 0142970417 harga boleh runding.

    BalasPadam
  22. saya ada duit syiling 20sen tahun 1970..dikatakan kedua termahal slepas 10sen thun 1971...sapa berminat emel pada sy skillskill866@yahoo.com

    BalasPadam
  23. salam..sy ada syiling 10 sen thn 2002 yg lain dari yg lain.bhgian dpnnye haya rata x ada lekuk bulatan di sekeliling yg ada pada duit2 syiling termasuk syiling tahun yg sama.sape2 berminat boleh msj or col sy 0177536330.TQ

    BalasPadam
  24. salam semua
    saya ada SYILING 10 SEN TAHUN 1971 UNC untuk dijual.boleh COD area Mutiara Damansara (IKEA )...harga terpulang kepada anda asalkan berpatutan
    afa 012-2309525

    BalasPadam
  25. saya ade duit syiking 1ringgit yg tulis rmk 1986-1990 cantik syiling tu ngan duit kertas lelama .. berminat nak beli bole email saya ecah_iman09@yahoo.com

    BalasPadam
  26. Sape ade 10sen 1971?
    boleh bg harga yg berpatutan...

    BalasPadam
  27. sy ade syiling 10 sen MALAYA AND BRITISH BORNEO zaman Queen Elezebeth kedua Tahun 1957.kalau berminat sms or col 0177536330.

    BalasPadam
  28. kat mane nak jual?

    BalasPadam
  29. sy ada sekeping 10 sen 1968..berminat? 012-9572409..keadaan bukan UNC..kotor sikit.

    BalasPadam
  30. sy ada set syiling tahun 1971 start 5 ringgit, 1 ringgit, 50 sen, 20 sen, 10 sen, 5 sen & 1 sen..Anda berminat? 019 - 377 4750..

    BalasPadam
  31. sy ad syiling 10 cents tahun 1957 malaya and british..nk jual 6k je..klau ber minat call nomber sy 0145134790 arial cheras miharja kL HRGA LEH RUNDING LG...

    BalasPadam
  32. salam semua
    Saya ada Syiling 10sen 1971.
    Bukan unc. Harga baik sy let go
    kalau ada yg minat sms Saya.
    Call x jawab sbb sy keje kilang kekadang syif mlm
    01116565309 man

    BalasPadam
  33. SAYA ADA 50SEN TERBELAH TAHUN 1967 & 20SEN 1978,NAK LET GO..
    CALL ME 0148269979- MAN

    BalasPadam
  34. Salam..sy ad syiling british Thun 1917 ssiapa yg brminat sila hubungi sy di email ini maxfidz@ymail.com

    BalasPadam
  35. coin 1sen 1976,1967,1971,1973,1980.coinn 50 sen terbelah 1967,1968 & british north borneo 1889 ado ket tangan den.sms yo..0169550126.tipon x digalakkan..

    BalasPadam
  36. Salam,sy chun sini.
    Sy Ada set 1971 thn 1sen , 5sen ,10 sen , 20sen , 50sen , rm 1& rm 5.
    Mau jual dgn 1set.
    stjagency@hotmail.com
    Sy blh email gambar tunjuk nada dulu,terimakasih...

    BalasPadam
  37. Spe nk 50 sen tahun 1967 terbelah tepi..harga 3k..kalau berminat kol 0142247387

    BalasPadam
  38. sapa nak duit 1sen 1970 tp x melekat magnet,duit 1sen 1979 yg lekat magnet pon ade...sy nk jual RM200 dh la,x masuk akal sampai ribu2...just call 0175360436

    BalasPadam
  39. Saya ada duit syiling 5ringgit tahun 1971 edisi terhad gambar Tuanku Abdul Rahman.berminat sula hubungi 0172497131 (izan)atau 0176743520(sham)

    BalasPadam
  40. saya ada duit 1971,1994 dan 2003..sape2 berminat pm saya..0176584269(kucik)..rm200

    BalasPadam
  41. Sy ade duit syiling 20 sen tahun 70 spe mau pm sy k 0173670737 kopit..lgi sy ade syiling 10sen tahun 83,50sen 67 terbelah tepi

    BalasPadam
  42. saya ada duit syiling tarikh 1014 nederland sms 0176482008 .joe

    BalasPadam
  43. saya ada duit 1 sen tahun 1976 tepinya ada longkang mcm syiling 50sen 1967.sms 0176482008 joe

    BalasPadam
  44. saya ada 10 sen 1989 call 0148628894

    BalasPadam
  45. Saya ingin menjual syiling lama seperti:-
    -syiling 10sen tahun 1976(1pcs)
    -syiling 10sen tahun 1981(1pcs)
    -syiling 20 sen tahun 1973(2pcs)
    -syiling 20sen tahun 1979(1pcs)
    -syiling 20sen tahun 1981(1pcs)
    -syiling 50sen tahun 1971(1pcs)
    -syiling 1 ringgit (bunga raya) tahun 1991 (1pcs)

    Saya ingin menjual semua duit syiling tersebut.kepada yang berminat boleh email kan harga kepada saya..sesiapa yang tawarkan harga paling tinggi,dia dapat..terima kasih..

    arol_efzwani85@yahoo.com

    BalasPadam
  46. Saya ada syiling rm 25 (25 tahun merdeka) nk jual murah2 dan berpatutan, email ke poje84@yahoo.com

    BalasPadam
  47. assaalmualaiku
    saya inginmenjual 10sen 1971 rrr v3 mmg susah nak jumpa.. dalam keadaan samgat baik... harga rm 5000
    nak jaul sbb nak pakai duit... sesiapa berminat boleh call/sms or watsapp je 012-2456319

    BalasPadam
  48. SY ADA SYILING TAHUN1967...1968...1973....1976...1977...1978....1980...1981...1982...1983...1985...1987...1988 (50SEN LIMITED EDITION)....1989...DAN 1990.... SESAPA BERMINAT CALL ME: NINI(013-3197855)...

    BalasPadam
  49. Saya juga ingin menjual duit 1 ringgit tahun 1971...Jika berminat call saya .Zainab(017-2971319)

    BalasPadam
  50. Saya ingin membeli syiling 10sen 1971...kalau ada sila sms atau wasap 0111 8646693 berserta HARGA yg anda tawarkan..sms atau wasap TANPA harga tidak dilayan..ty

    BalasPadam
  51. Saya ada syiling north borneo tahun 1887.masih dlm kondisi yg baik. Siapa berminat call/whatsapp 0138769806

    BalasPadam
  52. Sya ada 10sen mlaya british borneo 1956 & 50sen terbelah 1967-68 ssiapa bmnat sms or wassup 0173478988 sya ada byk lg koleksi syiling utk d jual

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails