Isnin, 20 September 2010

Syiling 50 Sen 1967 Without Security Edge (Freaks)



Syiling ini jika sekilas pandang macam takde apa apa keistimewaan langsung. Mungkin tak ramai yang tahu yang syiling jenis ini,mempunyai nilai yang tinggi berbanding dengan syiling 50 sen yang lain. Syiling yang biasa,mempunyai security edge atau parit di bahagian tepi. Ada yang menggelarnya syiling terbelah,syiling cantum dua dan bermacam lagi. Ada ramai yang menganggap yang syiling terbelah itu istimewa dan mempunyai nilai yang tinggi.Namun telahan itu adalah salah sama sekali. Yang paling mahal ialah syiling 50 sen yang ada sedang tengok sekarang nie. Kualiti syiling ini ialah Good EF.Harga pulak,,,,biarlah rahsia. Jika mengharap syiling ini akan jatuh ke tangan anda secara percuma....mungkin itu ialah mimpi di siang hari..ianya terlalu sukar..lainlah jika anda terjumpa tabung yang berusia lebih dari 20 tahun..mungkin akan terjumpa kot..itupun jika ada la. Hajat nak kumpul untuk lengkapkan ketiga tiga tahun iaitu tahun 1967,68 dan 69. Tahun 68 mungkin leh dapat...tapi untuk tahun 69,harganya terlalu tinggi..tak mampu nak beli la.Cuma mampu tengok jer.

108 ulasan:

  1. bagi aku lah,lebih kagum pada kolektor yg ingin memiliki sesuatu benda dengan usahanya sendiri tanpa diberi percuma atau mengharap dari pemberian dari orang.aku lebih respect dan tabik spring org macam hang,baru lah namanya kolektor TEGAR.bukan mengharap buka tabung org,walupun dia dapat 10 biji free pun aku langsung tak heran,apa lagi nak kagum.
    hang fahamkan maksud aku,hahaha.

    BalasPadam
  2. kalau tak silap dulu saya ada jumpa duit ni tapi tak collect sebab ingatkan yg terbelah lagi bernilai..maklumlah 10 tahun dulu..ishh menyesal.

    tapi duit ni mmg rare, rasanya nilainya lebih tinggi daripada yg tercatat di dalam catalog2 steven tan, boon dll.

    apapun tahniah dan tabik spring roll!

    BalasPadam
  3. salam nazri, wow dh ada yg syiling jenis ni.
    mmg kagum lah.
    nazri beli brape yer?

    BalasPadam
  4. guyz..tima kasih atas penghargaan hang tu untuk aku.Nak buat mcm mana,aku kalau nak coin atau notes yg rare tu..mmg kena beli la..tak leh dapat free punya..banyak yg aku kena korbankan untuk nak beli koleksi yg rare nie..aku tahun nie,baju raya pun takde tau..heheheheh..pakai yg lama punya.ye lah,semua duit gaji aku byk abiskan untuk beli coin and notes.Inilah pengorbanan..hehehehehe..

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya hanya ada syiling 50 sen terbelah tahun 1967.. zaini 019-3642350

      Padam
  5. Danny:duit nie rasanya harga agak tinggi la dari katalog,,sukar nak dapat la..mcm 10 tahun dulu,mungkin nko leh jumpa..tapi sekarang nie..mmg agak sukarkan.
    Sabri:harga aku dapat nie agak murah juga,RM500 jer.

    BalasPadam
  6. wow, terima kasih nazri.
    jika diikutkan tahun ni juga pakai bju melayu sama ,dh masuk 3 tahun pakai.
    tpi jarang pakai so nmpk msh baru.hehe

    BalasPadam
  7. Syabas bete Syabas...
    Teruskan collect biar berganda. Hobby yg sukar ditepis oleh kita sebagai COLLECTOR NUMIS yang tegar.

    *Masih berkilat, kena lah dengan nilai belinya.

    BalasPadam
  8. sabri:aku pakai baju melayu yg thn lepas punya..
    anas:mmg sukar ditepis..biar papa,asalkan koleksi gempaq..hehehe..serius kolektor,mmg kena mcm nie...sanggup mkn megi coz nak beli notes lama

    BalasPadam
  9. OK, jgn bising2 lagi.

    Aku baru dpt 3 bijik syilling 1971 10sen yg UNC/BU utk dijual. Harga ialah RM250 sebijik.

    Duit 50sen 1967 yg takde longkang (Milled Edge), aku ada 1 last kopek. Harga = RM550.

    Siapa nak, contact aku kat: malayapapermoney@gmail.com

    Prof007

    BalasPadam
  10. wah...last kopek dari prof007...cepat2 sapa nak beli cepat la kontek prof007..kalau tak menyesal nanti..

    BalasPadam
  11. saya ada duit syiling 50sen 1967 2 keping tp jnis yg ada longkang tu...sya nk jual tp x tau harga pasaran dia brape....leh tlg bg tau x...

    BalasPadam
  12. saya ada duit syiling $1 tahun 1971...nk jual tp x tau harga

    BalasPadam
  13. adakah duit50 sen lama di beli?

    BalasPadam
    Balasan
    1. ya masih blh d gnakan lg.

      Padam
  14. salam..sy ada syiling RM5 thn 1971 gmbar Tunku Abdul Rahman, RM1 25thn kemerdekaan 2kpg, RM1 thn 1971 2kpg, RM1 100thn getah asli 1877-1977 gmbar tgh toreh getah & RM1 rancangan malaysia keempat gmbar Tun Hussein Onn.

    nk jual tp x tau rege..sapa2 bminat nk beli emal kat sy ye.. elleyna_84@yahoo.com

    BalasPadam
  15. Sye pown na jual gak duit syiling 1967 yg trbelah urh..
    mura jer..
    1 = Rm500 je..
    Spe2 yg berminat sila hbungi sye di no..
    0178621330. Hasrul B Hassan.

    BalasPadam
  16. salam en nazri...
    saya mpunyai duit siling thn 1967 yg tbelah tepiny...
    saya nak dptkn sdikit maklumat ttg arga sbenar duit 2 n mcm mna nak cari pambeli yg bminat?

    BalasPadam
  17. saya En Hanif;
    saya ada mmpunyai duit syiling 50sen tahun 1967 yang mmpunyai longkang...
    50sen= RM 600 (harge boleh dirunding)
    Jika brminat sila hubungi saya di no: 0177022230.

    BalasPadam
  18. saya pon ade duit syiling 50sen yg terbelah tengah tahun 1967...sape nk bli
    email saya...kuza_fariza@yahoo.com.my

    BalasPadam
  19. Saya Bard..

    Saya ade 50sen 1967 tiada longkang...

    Sesiapa berminat leh hubungi saya...

    0145003218

    BalasPadam
  20. duit shiling 50 sen 67 dengan longkang rm250 ambik la.. 0123643390

    BalasPadam
  21. duit shiling 50sen dengan dengan lonkang thn 67 n 68 sapa nak ble cal 0138725254 harga 200 n boleh runding lagi

    BalasPadam
  22. saya aqeh

    nak jual syiling 50sen 1967 terbelah tengah

    rm500 negotiable

    0176748719/fb = typical_w@yahoo.com

    BalasPadam
  23. 50 sen terbelah hanya rm2 sekeping


    http://www.mudah.my/Malaysia+1967+50sen+20pcs-8989091.htm

    BalasPadam
  24. sy ade duit 50sen tahun 1968 belah tengah dan duit kertas lama 1 ringgit no siri BN3497940,SMS SY 0142638390,TQ

    BalasPadam
  25. terbaik...la..dpt syiling ni..

    BalasPadam
  26. LPAS ni leh buat page tuk iklan duit syiling la tuan tanah ye..ramai dk promot kt cni ni..haha

    BalasPadam
  27. saya ade syiling 69 50 sen...
    price boley dibincang

    BalasPadam
  28. sy ada duit syiling 50 sen terbelah tahun 1968 dan syiling 1/2 sen, bape nilai nya skrng...
    tolong emailkan ke bunga_sakura@live.com.my

    BalasPadam
  29. Maaf bertanya, apa maksud UNC? apa maksud BU?

    BalasPadam
  30. Hello,

    sy berminat la dengan syling 50sen tahun 67 tiada longkang, jenis milled edge. ada sesiapa yg nak jual?

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya ad..nnt contact no ni 0145334440..

      Padam
  31. SALAM, sy ada 50sen 1969 without security/milled edge/ tidak terbelah.
    sape2 berminat boleh contact 0123053441. msg shj.

    BalasPadam
  32. sy ade skping thun 1967...lama da smpan...sper2 bmnat bley let go je...aslkn price cntek..0142129236

    BalasPadam
  33. saya ada 50 sen lama berbelah tngah,tahn 67,68,69..bminat col la 0194123125

    BalasPadam
  34. saya ada 50 sen terbelh tengah 1969..berminat sms sahaja 0176594847

    BalasPadam
  35. salam... bukan duit 1969 lg rare ke dr 67.. lg sket kluaran thun 69 klu tak silap la... berap price 69..

    BalasPadam
  36. sy nk bli syiling 50sen thn 76 call/msg segera 0193520131

    BalasPadam
  37. saya ada 50 sen lama berbelah tngah,tahn
    67,68,69..bminat col la 0193513359

    BalasPadam
  38. salam 1malaysia.sye ada syiling 50sen tahun 1967.1seringgit syiling tahun 1971.harge murah2 je.kalau berminat call atau sms je sye.1077845700.kamal...

    BalasPadam
  39. saya ada coin 50sen 1967 ada security edge.. sesiapa yang nak beli boleh call saya 0149903932. price paling mantop saya kasi.

    BalasPadam
  40. saya ada 10 sen 1972.sesiapa yang masih mencari 10 sen tahun 1972, boleh call saya (0149903932 ) atau pm price je melalui msg.

    BalasPadam
  41. saya ada 20sen tahun 1971, sesiapa yang ingin membelinya,boleh call saya 0149903932

    BalasPadam
  42. btul ke duit siling 20sen 10sen 2003 dicari sekarang ni??

    BalasPadam
  43. Sy ade duit syiling 50sen thun 67 & 68.
    Nk thun 67=rm550, 68=rm500.
    Email: ridwan_bp@ymail.com.
    Harga boleh runding lgi.

    BalasPadam
  44. salam .. saya ade duit 50 cen thn 1971 (rm 500) harga blh runding lg.

    BalasPadam
  45. saya mempunyai 50sen tahun 1967.
    harga boleh runding.
    call 013-6436038

    BalasPadam
  46. Nk cari Syiling 50sen without security edge yg murah2..badrulsyawal_83@yahoo.com

    BalasPadam
  47. kalau yang ada security edge tu harganya berapa? saya ada koleksi sampai thn 68 je. thn 69 takde.. berapa harga yg thn 69 tu? sapa ada dan nak jual?

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya ada dan mempunyai 50 sen tahun 69...berapa harga yang berani anda tawarkan call or text me at 01119881454 untuk mendapat kan gambar dan harga...tq..

      Padam
    2. saye ade duit 50sen 67,68,69 terbelah siape yang bminat boleh sms no ni 012252984..

      Padam
  48. As salam, sesiapa yang berminat untuk melengkapkan koleksi wang ringgit, syiling lama, mata wang asing lama, dsb boleh pm lebih lanjut kpada saya. Ribuan koleksi syiling dan album wang kertas ada dalam simpanan saya. Dalam proses untuk upload gambar dan blog untuk duit lama. Juga sekiranya ingin no. serial menarik, printing error money, lain-lain yang unik kebanyakannya masih elok disimpan. TQ, sebarang pertanyaan boleh juga emelkan ke far_gurl7@yahoo.com.

    BalasPadam
  49. saya ada syiling rm5 tahun 1890 untuk di jual..berapa harga encik untuk berani beli?

    BalasPadam
  50. saya ada syiling rm1 rancangan malaysia keempat 1981-1985, gambar tun hussein onn. siapa nak beli email rosmonia@gmail.com. harga boleh runding.

    BalasPadam
  51. saya ada 50 sen lama berbelah tngah,tahn
    67,68,69..bminat boleh call @ msj no ni 0179623380..@ email say kat az_wani35@yahoo.com

    BalasPadam
  52. saya ade rm1 zeti no siri WN1000000 ..tapi sayang nak jual heheheh

    BalasPadam
  53. SAYA ADA syiling 50sen thun1968,1969... 1sen thun 1967,1968,1970,1973,1976. rm1...thun 1971(9).1982,1984

    BalasPadam
  54. berminat??
    sa ada duit siling 50sen terbelah 1967,1968 & 1969.

    BalasPadam
  55. mcm2 hal lea....syiling 67 yg berlongkang baru rm10 68 rm10 dan 69 rm50 ada sape2 minat he2...

    BalasPadam
  56. duit 50 sen tahun 69 saya jual rm50 jea tp duit post kena bayar lea murah jea...minat msj anuar 0127392874 duit belah tepi lea...

    BalasPadam
  57. ramainya ada koleksi tapi kata rare... hu hu...

    BalasPadam
  58. saya mempunyai 1 sen tahun 1937 yang boleh dikatakan rare..dan mempunyai 50 sen tahun 1967dan69 yang berbelah di tengah sila call or text untuk mendapatkan gambar dan harga tersebut tq..01119881454 01119699976..kalau tak percaya boleh research tentang 1 sen 1937...

    BalasPadam
  59. salam...aku ada duit syiling 50 sen terbelah tengah tahun 1967... nak jual murah2 je... sesape berminat c0ntact la aku yer... salam... l0cation melaka... contact 06-3841435 wan

    BalasPadam
  60. salam...sy ade syiling king edward vii 1907 1 ringgt@1 dollar..tiga bahasa,english,melayu n cina...1 malaysia!!!hrga dr rm5000.
    bermnt emel sy reelie_madrid@yahoo.co.uk
    nt sy hntar gmbar lau spe2 serious nk bli

    1kpg 1 sen straits settlements queen victoria taun 1889=rm2500 minimum
    n 1kpg 8 reel raja ferdin vii hispan taun 1819=rm4000 minimum,,,bermnt emel

    BalasPadam
  61. Aku pn ada shiling lama,5 kupang,seduit(keris silang),shiling thn 1920 dll....berminat call 0194669230 (KEDAH)

    BalasPadam
  62. aku ADE dUIT ELIZABETH 2 - fifity pence tahun 1982 & ELIZABEH 2 - ONE POUND TAHUN 1983 &GEORGEVI KING - 1 CENT TAHUN 1943 & ELIZABETH 2 -TWO PENCE TAHU 1985

    BalasPadam
  63. wah..ramai betui yg promote nak jual koleksi mereka.bagus nie..saya tak kisah,jika anda semua nak promote barang masing..cuma nak bg tau..syiling 50 sen thn 67,68 dan 69.yang mahal adalah jenis yg mcm saya punya ini,takde longkap atau istilahnya milled edge.jika ada longkang tu,harga cuma bawah RM10 sekeping.

    BalasPadam
  64. salam semua.....saya ada duit siling 1 sen dari tahun 1939, 1940, 1943, 1945 (cirinya= empat segi, tiada longkang, ciri depan tertulis george VI king emperor, belakang commissioners of currency malaya tahun dan nilai mata wang : ADA SESIAPA YANG NAK BELI....CALL OR MSJ OR PM ME AT murdin_1966@yahoo.com........

    BalasPadam
  65. saya ada siling 50 sen thn 1967 terbelah tengah call saya 0172293848

    BalasPadam
  66. salam semua.....saya ada duit siling 1 sen dari tahun 1939, 1940, 1943, 1945 (cirinya= empat segi, tiada longkang, ciri depan tertulis george VI king emperor, belakang commissioners of currency malaya tahun dan nilai mata wang : ADA SESIAPA YANG NAK BELI....CALL OR MSJ OR PM ME AT murdin_1966@yahoo.com........

    saya ada juga duit RM 1.00 - bertarikh 1-7-1941 (Siri: P/64 - 022503) dan RM 10.00 - ditandatangani oleh Ismail Md Ali (Siri: C/17 - 321555)

    call at 012-6044385

    BalasPadam
  67. sy syam.sy ada duit syiling 50sen tahun 1955 dan 1968 berlongkang.berminat sila hubungi sy 0136430561

    BalasPadam
  68. salam semua...saya ade coin sgt jarang didapati..
    rm 25 (syiling) wang peringatan
    7000 sahaja dikeluarkan
    gmbar tunku abdul rahman
    bentuk bersegi bukan bulat
    jika anda berminat email daus7777@yahoo.com
    harga boleh nego tapi berpatutan ye..:)

    BalasPadam
  69. harga coin diatas bermula rm2,500..

    BalasPadam
  70. duit 1 sen 1970 tak lekat magnet rare krn 1970 hanya kluar beberapa jenis yg x lekat magnet ni boleh mencacah harga +++++ dari tahun ke tahun.
    sy nk jual harga yg termampu org milik shj.0175360436

    BalasPadam
  71. Gile lost advertising kat sni. Sapa da milled edge 67 68 69 sila pm saya nak beli. Macih.

    BalasPadam
  72. En nazri, syiling 50 sen takde longkang ni tahun 67 je ke? Sy ada 50 sen xde longkang tahun 2005 gambar wau bulan. Cano tu? Mcm tak rare je.
    0194095057

    BalasPadam
  73. En nazri, syiling 5 ringgit tahun 1890-1990 dan duit kertas 1 ringgit nombor siri GQ9777649 , kalau nk beli telefon jeah nombo ni 0176919109 Farid . Trmie Kasih

    BalasPadam
  74. Minta izin Tuan Nazri,

    Kepada sesiapa yg nak let go syiling 10sen tahun 1971 dan syiling 50sen tahun 1967/1968/1969 tiada longkang (Milled Edge) condition (UNC/BU) dengan harga patut contact/msg beserta harganya ke 0125225101. Terima kasih.

    BalasPadam
  75. sy ada syiling 50sen 1967,1968
    rm5 lama no siri PP0198211
    rm1 lama no siri HD1735133
    sapa nak beli kol@sms jer 0178971805

    BalasPadam
  76. sye ada duit syilling 50sen terbelah 1967 dan 1968 . duit syilling 1sen 1971 yg tak melekat magnet untuk dijual . kalau berminat sila contact sye di number 0183729760 . tq

    BalasPadam
  77. 50sen 67(belah tgh)2kping..
    50sen 68(belah tgh)1kping..
    50sen 68(milled edge)1kping..
    50sen 69(milled edge)1kping..
    1sen 1942(petak)1kping..
    untuk djual..:///
    0139977995

    BalasPadam
  78. terima kasih pada yang tinggalkan komen kat sini..saya ok jer..tiada sebarang halangan untuk nak menjual atau iklankan item anda.Jika ada yg berkenan di hati,saya akan contact pengiklannya...heheheheh..thanks semua

    BalasPadam
  79. Saya ada duit syiling 50 sen terbelah tahun 1969 dan duit syiling 50 sen tahun 1995...

    contact number 0198048403

    BalasPadam
  80. Saya ada duit syiling 50 sen terbelah tahun 1967
    nk let go murah2

    contact number 0137062067

    BalasPadam
  81. Saya ada 9 keping siling 1969...
    Serius call me 0124509003

    BalasPadam
  82. "9 keping 69"... hubungi saya. msj tidak akan dilayan.
    Myhometown Ipoh.

    BalasPadam
  83. Saya ada duit syiling 50sen terbelah tahun 1967,1968 untuk dijual.... berminat sila dail=0148162969

    BalasPadam
  84. Saya ada duit syiling 50sen tahun 1967 dan 1968.dan duit syiling $1 lama. Kalau Berminat sila dail 0106010236

    BalasPadam
  85. Saya ada 3 keping 50sen 1995 dan 2 keping 20sen tahun 1971. Berminat whatsapps/sms 018-2856804.

    BalasPadam
  86. Saya ada 50sen terbelah thn 1967 nk dijual. Berminat call 017-4266094

    BalasPadam
  87. ADA 50SEN BERPARIT THN 1967 NK JUAL. whatsapps 012-9762246

    BalasPadam
  88. Nak jual 50 Sen Milled Edge, siapa berminat boleh call 0123466225

    BalasPadam
  89. nak jual duit syiling tahun 1967 ada longkang..harga boleh runding,,boleh f2f or call saya di no 0178433607..amirul area selangor kelana jaya..

    BalasPadam
  90. Nak jual syiling tunku abdulrahman rm5 tahun 1971. 10sen tahun 67.syilling 50sen tahun 68.harga boleh dirunding cal 01117559196 johor bahru

    BalasPadam
  91. Salam...sya ada duit syiling 50 sen yang terbelah ditepi thun 1967..

    klu spe2 nak leh hubungi sya 0199085879
    emel: yie91_mansor@yahoo.com

    BalasPadam
  92. Saya ada 50sen tahun 1967(longkang tepi).1980.1987.1977.1978.1971.1994.call kalau berminat..0165760390...
    syiling 20sen tahun 1967.1978.1979...berminat call 0165760390

    BalasPadam
  93. Saya ada duit syiling 50sen berparit tahun 1967 1968 &1969.

    Kalau anda berminat nak beli sila email saya.
    Riffinvmd@hotmail.com

    BalasPadam
  94. salam///saya ada syiling malaysia 50 sen belah tepi...pada tahun 1967 dan 1968.siapa yg berminat boleh cll sy...puan najiha_0129449893

    BalasPadam
  95. salam...saya ada 3 keping tahun 1968 dan 2 keping tahun 1967..syling malaysia 50sen..siapa yang berminat boleh cll sy di talian 0129449893..puan najiha...blh whatsap..tqvm..

    BalasPadam
  96. Saya ada duit syiling 50 sen belah tepi tahun 1967,1968,1969. Nak jual harga rendah. Call 019-2866475

    BalasPadam
  97. saya ada beberapa keping error coin.
    berminat email saya di riffinvmd@hotmail.com

    BalasPadam
  98. salam sayua ade 2 SYILING TERBELAH 50 SEN 1967& 1, 1968.....0188709786/01126297016/0105094701

    BalasPadam
  99. sy ade syiling 50sen belah tepi tahun 67..contact 0175909407

    BalasPadam
  100. Disini saya ada sebijik harta dari langit . 50 longkang tahun 1967 .sebijik dalam gambar kat atas . kalau anda serius buyer terus call nombor nie ------> 0173860319 , harap maklum "

    BalasPadam
  101. Saya ada duit syiling bernilai RM5.00 tahun 1971 saya nak tahu jika sya jual berapa nilai dia?.. ini no fon sya 013-8746265 ..jika ada berminat duit syiling RM5.00(1971) sila hubungi sya..terima kasih.

    BalasPadam
  102. 50sen 1967 terbelah saya mahu jual.saya peluk kan
    duit,saya mahu jual rm350 no hp saya 01129385866 tolong saya

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails