Khamis, 2 Disember 2010

RM2 Replacement ZB Rare



Wang gantian merupakan salah satu kesukaan saya. Wang gantian ini harga lebih mahal dari wang yang biasa dan sukar nak cari. Terutamanya wang gantian RM2 ZB nie..harga memang mahal. Paling murah boleh dapat harga dalam RM300..kalau anda boleh dapat murah dari harga tu,dah kira rezeki la. Para kolektor tentu tahu nilai wang gantian ZB nie. Sukar nak jumpa,tapi boleh lagi beli kat ebay malaysia. Yang saya punya nie,kualiti dalam aVF.Harga saya beli...berapa yer..dah lupa la pulak...hehehehehe..tapi hampir RM400 kot. Maaflah saya nie pelupa orangnya.Wang ini dah lama saya cari,dan akhirnya bulan lepas baru leh beli.

62 ulasan:

  1. perh...lawa dan kagum sedetik..hehe..
    erm..agak2 lah, rm100 ZB zeti leh jadi isue cm ZB note rm2 nih x?

    BalasPadam
  2. owh
    kumpul duit kertas juga ker?
    sama lah
    den ada simpan duit RM2 nih berapa keping entah
    elok2
    owh
    no siri dia tu kira macam mana?
    leh kongsi info x?
    den xfaham sangat kaitan no siri dengan nilai wang tu

    P/S : Lu Langsi Lu Mati

    P/S : Review Filem : Ngangkung Boleh Tahanlah & Kutipan Filem 2 Alam Berapa Juta?

    BalasPadam
  3. insang jiwang: jika ZB RM100 tu nak jadi mcm ZB RM2,kena tunggu la 15 tahun kot..mungkin la..
    Hans: nko pun simpan duit gak ker..duit nie yg mahal pada no sirinya..kalau duit RM2 nie..nko kena cr yg no sirinya mula dgn huruf Z..ada prefix ZA,ZB dan ZC..jika bermula dgn huruf Z,bermaksud wang itu wang gantian@replacemments.Ianya dicetak untuk menggantikan wang yg rosak semasa percetakan..bilangan wang gantian ini agak terhad. Sebab itulah ianya unik. so jika RM2..yg paling sukar nak dapat dan harga mahal ialah ZB la..sekeping,harganya beratus ratus.

    BalasPadam
  4. owh
    xada pula lah bermula huruf Z
    kalau dari BZ tu ada lah..
    hahaha
    den kumpul duit RM2 ada 3 kping tapi setiap keping sign dia berlainan

    P/S : Lu Langsi Lu Mati

    P/S : Review Filem : Ngangkung Boleh Tahanlah & Kutipan Filem 2 Alam Berapa Juta?

    BalasPadam
  5. mcm tu yer hans..so nampaknya prefix yg awak simpan tu prefix yg biasa..namun tetap ada harga gak la..so teruskan simpan..

    BalasPadam
  6. thanks iaryylr...cuma la nie nak cari $1 ali abul hassan lak..nak cari yg murah2 jer..hehehehe

    BalasPadam
  7. salam~ owh yeke, tanx 4 the info baru saya tahu, tq sgt2 by the way, saya ada rm 2 ali abul hassan sign tepi, sapa2 nak beli boleh mesej me k? thank you...

    BalasPadam
  8. salam nazri, kalau num siri dia start ngan BB cmne lak? hehehe.. ade gak sekeping tu.. hehehe..

    BalasPadam
  9. wsalam tuan...kalau mula ngan BB tu,ianya prefix biasa.nilainya tak la mahal sangat..ok,thanks

    BalasPadam
  10. assalamualaikum saudara saya miliki 5 keping rm1 kertas prefix z,ada nilai ke?dan 2 keping rm1 prefix bq dan cq no. berturut,ada nilai ke saudara?

    BalasPadam
    Balasan
    1. wsalam...yg prefix Z tu mmg ada nilai..cuma kena tgk kualiti la..tapi harga biasanya RM10 kebawah utk sekeping

      Padam
  11. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  12. assalam.. tumpang tanya jg. sy ada note rm100 prefix ZB4977377. ada nilai ke? or just note biasa?

    BalasPadam
  13. wsalam elly suhaili..
    yg tu prefix utk wang gantian..memang ada harga..cuma harga bergantung pd kualiti duit..tapirasanya harga duit tu sekurang kurangnya RM130 ke atas

    BalasPadam
  14. Assalam..
    Sy nk tnya..sy ad duit kertas lama yg ad tndatangan gabenor dulu..ad nilai x?

    BalasPadam
  15. Saya ada 3 kpg rm2 lama tulisan AZ,AY,CY ada nilai ke kalau ada around berapa ?? Hmm

    BalasPadam
  16. Saya ada 2 kpng rm2 lama tulisan al ngn aw ada nilai x

    BalasPadam
  17. saye pon ade gak ... rm2 lame nieyh .... da lame sgt simpan ... nk dekat 3 thun jugak la ... sbb duet nieyh susah nk dpt kn .. start uh saye simpan :(

    BalasPadam
  18. Assalamuallaikum..saya ada dua keping RM2 AX1669914 dan CZ4003962 berap harga kalau saya nak jual

    BalasPadam
  19. Salam tumpang tanya klau note rm50 no siri EF4206420 ad nilai x? Terima kasih

    BalasPadam
  20. salam saya ade satu wang kertas rm1 ringgit lama sign ismail muhamad ali no siri H-2 415806..dan lagi satu wang kertas rm2 sign aishah no siri DR3273599.jika berminat boleh hubungi wan: 0139730332.

    BalasPadam
  21. salam, saya ada note rm2 start dgn ZD. agak2 berapa nilai nya ye?

    BalasPadam
  22. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  23. Sy ada 2rgt lama cw4708704 brpa harga? Nk juai ni. Tlg pm . Xkacaw@gmail.com

    BalasPadam
  24. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  25. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  26. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  27. DI SINI NAK JUAL DUIT LAMA RM2 CONDITION TIP TOP CALL 0177983743 FARHAN

    BalasPadam
  28. sya ni tak pndai sngat dgan duit lame ni...RM2 lama AISHAH ade harge tak

    BalasPadam
  29. rm2 AH86***** ade harga tk...hahaha saja tnya...duit tu bapa simpan...tk thu kenapa simpan

    BalasPadam
  30. siling RM1 sempena ulangtahun kemerdekaan yg ke 25...ada harga tak

    BalasPadam
  31. Saya ada duit RM2.00 sign aishah & ahmad don.
    Call 0176314249

    BalasPadam
  32. saya ada rm2 macam di atas . boleh whatssapp saya 0174296760

    BalasPadam
  33. saya ada duit lama rm20...wajah samar2 muka harimau

    BalasPadam
  34. Saya ada sekeping note 100 dan sekeping note 2 ttngn tnsri ahmad don dan 4 keping 50sen thun67 dn sekping 50sen thun 68 terbelah tgh berminat hubungi 0123104322

    BalasPadam
  35. saye ade rm 2 lame tndatgn aisha
    DV650**** Klau brminat hubungi 0173997241

    BalasPadam
  36. saye ade rm 2 lame tndatgn aisha
    DV650**** Klau brminat hubungi 0173997241

    BalasPadam
  37. Saya ada rm2 ZC . Nak tahu nilainya berapa ?

    BalasPadam
  38. saya ada sekeping Harga RM300 kira ok la..sebab taktau cari buyer apa2 boleh whatapps atau call 017-4997298 Fahmi.

    BalasPadam
  39. saya tak ada duit,ada tak sape2 nak bagi duit pada saya?

    BalasPadam
  40. saya ada duit 2 ringgit. siri dia cs6264987 1keping ja. ws saya kalau nak beli; 0124614580

    BalasPadam
  41. Sya msh simpan duit rm2 masih dalam keadaan Bagus.. Kalau Ada yg berminat boleh Whtspp sya 0178787014

    BalasPadam
  42. Sya msh simpan duit rm2 masih dalam keadaan Bagus.. Kalau Ada yg berminat boleh Whtspp sya 0178787014

    BalasPadam
  43. Sya msh simpan duit rm2 masih dalam keadaan Bagus.. Kalau Ada yg berminat boleh Whtspp sya 0178787014

    BalasPadam
  44. Sya msh simpan duit rm2 masih dalam keadaan Bagus.. Kalau Ada yg berminat boleh Whtspp sya 0178787014

    BalasPadam
  45. Nk tnye. Sye ade RM 10 kod ZB. Ade harga x klau jual?

    BalasPadam
  46. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  47. duit syiling 1 sen tahun 1976. BERMINAT...sila buka harga(open price) whatsapp;-0168821674

    BalasPadam
  48. Sye ad duit cmtu... Wasap 0174167616

    BalasPadam
  49. Aku ade sekeping nak call 01136326681

    BalasPadam
  50. Aku Ada Sekeping RM2 Aishah Kod Bermula Huruf *DS*
    Whatapps_0148886285 @ Call_0109454880

    BalasPadam
  51. Asalamualaikum .. Sy ada 2 ringgit lama . 2 keping . nk jual tpi xtw nk jual KT spa .yg btoi2 serious ja nk bli ja akn dilayan .. Tq
    Wsapp -0125896267 aiman

    BalasPadam
  52. Sy ada rm2 lama no siri BN7777114 serius nk jual..brminat kol atau wassapt sy 0122058991 shar

    BalasPadam
  53. Hi
    Saya ada 150 keping notes RM2 tandatangan Ali Abu Hasan dan Aishah.
    029077595

    BalasPadam
  54. Hi
    Saya ada 150 keping notes RM2 tandatangan Ali Abu Hasan dan Aishah.
    029077595

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails