Isnin, 28 Februari 2011

RM1 Prefix CR Ali Abul Hassan



Selama ini saya dok terfikir,perlukan saya membeli notes CR nie.Sebelum nie ada seller yang offer kualiti EF harga cuma RM600..tapi saya malas nak beli waktu tu. Tapi kini,harga notes tu makin naik mendadak. akhirnya saya terpaksa beli gak la..saya beli dua sekeping sekali gus..Harga special gak la,beli kat member baik.Kualiti notes kat atas tu,para pembaca boleh menilai sendiri.
Cuma apa yang menarik ialah kenapa notes CR ali abul hassan nie atau sesetengah orang panggil aishah (coz bentuk tandatangan tu mcm nama aishah jer). Mengikut apa yang telah diceritakan oleh sifu saya kepada saya.Wang ini memang dicetak oleh BNM tapi ianya tidak diedarkan coz pada waktu tu,gebenor bank negara telah dilantik baru. Gabenor Zeti Aziz. Jadi wang tersebut memang tidak diedarkan.Namun kesilapan berlaku kat BNM Penang,dimana ia terlepas ke edaran umum. Berapa banyak yang terlepas tu,tak pasti la pulak.Memang tiada sebarang maklumat. Sebab itu lah wang CR ini banyak ditemui disebelah Penang dan Kedah. Itu lah,citernya...jika maklumat yang sampaikan ini salah. Saya minta maaflah,saya cuma menyampaikan apa yang telah diceritakan pada saya jer. Jika para pembaca nak tahu cerita yang sahih,kena la tanya kat BNM.Mungkin pihak BNM dalam membantu dalam hal ini.
Kadang kadang tu terfikir gak la,nak beli notes yang nilai mukanya harga RM1 dengan harga beratus ratus ringgit. Macam tak berbaloi jer rasanya. Tapi jika kumpul notes malaysia,takde prefix CR nie.Tak lengkap lak koleksi yang ada. Jika saya kena la belil gak notes prefix CR nie.

34 ulasan:

  1. salam, haah, sab belum ada lgi.
    terasa lum lengkap lgi.huhuhu

    BalasPadam
  2. pelan pelan cari la sab.mana la tau kot2 leh terjumpa yg murah..la ni harga mahal sangat...rabak gak poket..huhuhuhu

    BalasPadam
  3. duitnie memang susah dapat, dulu saya dapat tetapi tidak tahu nilai, saya panggil duit 'contactor relay' sebab singkatan CR... . Teruskan usaha! tidak silap saya sedikit sahaj pengeluaranya...

    BalasPadam
  4. thanks iaryylr..saya pun tak tahu nilai duit ini pada mulanya..tapi mmg tak jumpa pun info ttg pengeluaran duit ini kat pasaran..ada yg mengatakan dalam 50,000 keping.entahlah...

    BalasPadam
  5. sya dpt sekeping RM 50 yg ditandatangan Ali Abdul Hasssan.brp kah nilainya??

    BalasPadam
  6. saya ada 1 set lengkap. malas nak simpan...
    so sesiapa berhajat nk kumpul boleh sms harga yg ingin di tawarkan. kini duit itu berada di shah alam... adie 014-6666036. pada hanya yg benar2 ingin memiliki sahaja...

    BalasPadam
  7. saya berminat nak duit rm1 yang di tandatangan AISHAH ni.. pls do email me gurl_indhouse@yahoo.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. saya ada...saya nak jual rm1200....

      Padam
    2. saya xda duit rm1, tp sy da rm2, rm5 and rm10... kalu berminat boleh email sy di mzaini_03@yahoo.com

      Padam
    3. masih ad lg ke duit rm1 tu...???klau ad dan nk jual contact sy...~G~ 0139563074

      Padam
  8. saya pon ada~ tapi 1 je~ klu ada lebih, pasti saya akan jual~ XDD

    http://nantokakurosagi.blogspot.com/2011/11/ya-rm1-ali-abul-hassan-cr-prefix.html

    BalasPadam
  9. saya ada duit rm 10 tandatangan aishah. siapa berminat sila email ke kasparov_knight@yahoo.com atau msg or call nafis-0173232674..

    BalasPadam
  10. Aquew Collector25 Mei 2012 2:43 PTG

    saya ada duit rm50 tandatangan aishah n syiling 20sen tahun 1967, 1968, 1973, 1976, 1977, 1980, 1982 dan 1988. sesiapa berminat sila email ke antaremail@yahoo.com...

    BalasPadam
    Balasan
    1. wah..sangat menarik.saya rasa baik awak sedekah kat tabung kebajikkan lebih baik lah bro.huahahaha

      Padam
  11. Aquew Collector25 Mei 2012 2:46 PTG

    salam..saya ade koleksi syiling 10sen tahun 1976, 1981 dan 1988.. berminat sila email ke antaremail@yahoo.com...sape cepat die dapat..

    BalasPadam
  12. 1Malaysia semua...

    Daripada anda semua blog atau ber-facebook 24jam tak dapat sesen pun, ada baiknya sambil sambil invest beli share syarikat di Europe. Bulan bulan dapat duit, stable monthly income. Lagi banyak yang di invest, lagi besar dapat tiap tiap bulan.

    Kalau takut dan tidak yakin, boleh lah cuba invest sikit sikit. RM 2300, boleh mendapatkan anda RM 310 tiap-tiap bulan. Atau share paling murah berharga USD $ 20 dengan bulanan anda akan dapat USD $ 2.2 sahaja.

    Kalau berminat, sila layari :

    (Versi English)
    http://ReadandDecide.blogspot.com/2011/10/uinvest.html


    (Versi Melayu)
    http://PelaburanHartanah.blog.com


    ( * versi English lebih lengkap documentasi dan maklumat mengenai investment ini)


    Layari mana mana laman blog diatas, setelah membacanya. Click pada FREE REGISTRATION dan daftar account pelaburan anda, ianya percuma, walaupun anda tidak mahu lagi membuat investment. Tetapi anda boleh lihat lihat dan survey dulu di dalam account anda itu. Dan anda juga boleh chat dengan Admin dan Pihak Management investment berkenaan, secara LIVE dan kadang kadang ada webcam session bersama admin.

    Belum cuba belum tahu, selamat melabur.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Belum kena tipu belum terasa azabnya. Selamat berfikir.

      Padam
  13. Salam,

    Saya ada tulis artikel berkaitan dengan RM1 CR Ali Abul Hassan.

    Boleh dibaca di sini:
    http://www.exonumi.com/?page=publish&id=1.25.BN.a5604

    Terima kasih

    BalasPadam
  14. aku ada RM1 CR abu ali e-mail saya harga.
    face_fb2@hotmail.com

    BalasPadam
  15. aku ada duit syiling rm1...duit kertas rm1 yg lama sebelum duit rm1 seperti gambar diatas keluar...duit kertas rm5 lama...dan duit kertas rm2 sekeping...ada harga x kalau nak jual?

    BalasPadam
  16. salam

    ada sesiapa kat sini memiliki koleksi duit 1 ringgit ali abul hassan utk dijual

    tolong email saya

    mal2011@yahoo.com

    BalasPadam
  17. salam saya ada rm10 yang pelik..duit zetti aziz rasanya..yang peliknya dia xda garisan emas dekat sebelah kanan gambar ydpa pertama..memang pelik..saya dapat masa beli barang kt kedai runcit.mula2 ingat duit palsu, tapi bila chek semula memang ori..rasanya salah cetak kot..mana tau awak kenal2 orang nak beli....saya randy 0173548012 duduk setapak kl.....

    BalasPadam
  18. salam...sy ada duit 50sen tahun 1968...brminat boleh sms harga ke 0162408419@emailkan abgensem87@gmail.com...

    TQ...

    BalasPadam
  19. salam..saya ade seringgit cetakan offset..ade harge ka???

    BalasPadam
  20. salam...saya nak mintak nombor telefon boleh.

    BalasPadam
  21. untuk urusan jual beli duit syiling lama.

    BalasPadam
  22. Selamat pagi semua,sesiapa Ada rm1 prefix cr,sila hubungi saya.Saya akan membelinya dengan harga sekurang-kurang 5k++.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Saya ada ni no saya 0136065890

      Padam
    2. Saya ada ni no saya 0136065890

      Padam
  23. RM1 prefic cr
    0166038573

    BalasPadam
  24. Salam, saya ada note rm2 tandatangan ahmad don. Prefic DA 3806771. Berminat boleh whatsapp saya 0124099566.

    BalasPadam
  25. rm1 cr vf (mcm baru) sign tengah
    01124127801

    BalasPadam
  26. Saya ada duit lama rm1, rm10 dan rm50 semuanya sign aisyah. Dan duit syiling rm0.50 1967 3 keping. Berminat whatsapp, 0136373835

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails