Isnin, 2 November 2009

Straits Settlements 10 Cents 1919 Acting Treasurer


Notes straits nie dikeluarkan pada 14 Oktober 1919,notes nie dalam kategori Rare sebab tandatangan Acting Treasurer. Memang sukar nak cari notes nie,selama lebih 2 tahun saya dalam bidang numis nie,inilah kali pertama saya jumpa notes nie dijual di malaysia,kat dalam internet. kalau kat kedai atau flea market tu,saya tak pasti la..lagipun dah lama saya dok cari notes nie. kalau nak beli yg elok leh pi Singapore,beli kat Marvin auction. Mmg ader kat sana,tapi harga mahal la..maybe beribu ribu.kualiti notes nie dalam VG jer.

4 ulasan:

  1. Memang rare...aku pun takde lagi duit ni...jual le sebelah...nampak mcm ada kesan tape tu..hang simpan sebelah aku sebelah...huhuhu

    BalasPadam
  2. mmg ader kesan tape pun..hang nak sebelah yer..hang nak sebelah kiri ke kanan..hehehehehe

    BalasPadam
  3. Mahal duit nie ....beruntunglah orang yang memlikinya

    BalasPadam
  4. duit nie mmg la mahal dan sukar nak dapat..tapi saya dapat tak la mahal sangat,bawah RM300 jer.

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails