Khamis, 24 Disember 2009

British Armed Forces Voucher

















British Armed Forces voucher nie saya beli dari sorang seller dari singapore beberapa tahun yang lalu. Semua voucher nie kualitinya UNC. Beli pun harga murah jer..ader lagi voucher 1 pound yang tak sempat nak upload..nanti saya akan uploadkan. Cuma nak citer banyak tentang voucher nie,saya pun takde ilmu..yang pasti ianya digunakan oleh askar british waktu nak beli makanan kat kantin dalam kem mereka.Kalau leh baca kat bahagian belakang voucher tu,ader keterangan sikit tentang rule nak guna voucher nie. Saya pun tak pasti sama ada voucher ini digunakan di Malaysia atau tak.Mungkin ader member yang ader ilmu leh kongsi kongsi skit. Kalau tgk kat dalam katalog pun takde citer pasai voucher nie. Voucher ini,tak la rare sangat. Dulu saya beli pun harga dalam RM20 jer untuk 7 keping,murahkan...hehehehehe




6 ulasan:

  1. huhu..dulu voucher beras je ade

    BalasPadam
  2. Note yg issue oleh British Defence Council. BAFSV (British Armed Forces Special Vouchers) dan masih digunakan di Berlin hingga akhir 70'an

    BalasPadam
  3. depa guna kat Berlin yer....kat mana lagi yer??thanks coz berkongsi serimalam

    BalasPadam
  4. yg 5 pound, ko takde, ke?

    Prof007

    BalasPadam
  5. 5 pound takde la..
    kalau 1 pound ader la..

    BalasPadam
  6. Nak bawak awek dari England kuar, kena kurang2 ada 5 Pound dlm kocek!

    Prof007

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails