Jumaat, 29 Januari 2010

Estate Token II



Apa yang anda lihat ini adalah sambungan kepada citer saya tempoh hari. Ini merupakan salah satu token ladang yang ada pada saya. Pada bahagian hadapan tercatat " DISKIE ESTATE 1 Dolar 1887" yang tulisan cina tu,saya tak tau apa maksudnya. kalau ada yang tahu tu leh la kita kongsi bersama. Kalau tak salah,token ini diperbuat dari tembaga. Kat bahagian belakang,plain jer. saya masih ada lagi satu token..minggu depan saya akan upload lagi. Token ni digunakan di sumatera,gunanya sabagai gaji pekerja ladang. Ladang apa tu saya tak pasti la..ladang getah kot.waktu zaman belanda. token nie nak kata rare pun...saya kurang pasti..tapi sukar gak nak dapat..harga saya dapat nie murah jer dalam RM40 jer sekeping.

4 ulasan:

  1. macam adik beradik le pulak...bnyk token kita yg sama..hehe

    BalasPadam
  2. biasalah tu fazil..anak murid mesti akan tiru tog gurunya.,hehehehe

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails