Isnin, 12 Julai 2010

Syiling 50 sen "DOT" 1988






Apa yang anda lihat ini ialah duit syiling 50 sen yang ada "dot" kat atas bangunan parlimen..anda boleh lihat dengan jelas 'dot' tersebut. Kualiti coin ini choice uncirculated. Luster masih lagi bersinar sinar. Harga coin ini saya dah lupa la berapa..dah lama beli kat Prof007. Macam mana ada dot tu maybe ada sedikit kecacatan pada acuan duit syiling tu kot..agak agak la..saya nie tak berapa reti sangat..mungkin ada sahabat lain yang boleh bantu.

49 ulasan:

  1. error atau DOT coin...aku blum bongkar tabung lagi,mungkin raya ni nak bongkar+kira+susun tahunan.tapi kalau DOT sebegini kita semua tau,dalam buku numismatik dah ada...senang cakap diiktiraf sebagai coin error.so kita tunggu pula keluaran buku akan datang coin error macamana lagi akan muncul utk diburu.

    BalasPadam
  2. tul tu guyz...nanti kena tungu buku baru lak...nak tgk kenaikan harga duit2 lama nie byk mana. nanti kalau bongkar tabung dan jumpa yg menarik tu..leh la kasi kat aku sama..nanti aku bg awek siam kat nko...hehehehehe

    BalasPadam
  3. wah!!
    tahun kelahiran ku
    saya pun tgh collect syiling lama
    banyak gak dpt
    tp yg bese2 je
    kumpul ikut tahun sbb nk cukupkan ikut turutan
    1970, 71, 72 dan seterusnya..

    BalasPadam
  4. Cakap pasal tahun kelahiran, aku ada satu nota RM1 Zeti di mana nombor siri dia tu sama seperti tahun/bulan/haribulan lahir aku (seperti di IC).

    Aku tak cari nota tu. Dia yg cari aku sebab aku perolehi nota tu dlm proses penggunaan harian.

    Nota tu masih kat tangan aku. Ini nota boleh dijadikan ibu duit.

    Nazri, aku boleh scankan & tunjuk ko nota ini.

    Prof007

    BalasPadam
  5. Kie-yu..awak pun dok kumpul coin yer.cuma la nie yg ada cuma coin yg biasa2 jer yer..tak per,pelan-pelan kayuh..nanti leh cari yg rare lak..mcm 10 sen tahun 1971..sukar nak jumpa,harga pun mahal.

    Prof007..nanti aku nak guna no ic nko nak pi taruk kat sport toto..kalau kena jackpot...aku leh jadi jutawan..hahahahah..sudah tentu ramai amoi akan cari aku nanti..

    BalasPadam
  6. owh... mender2 kecik mcm neh rupernyer yg jadi ciri2 istimewa coin/notes lama yea? kalo org yg x minat, sure depa pk, sme duit samer jer.... so detailed lah...

    BalasPadam
  7. yup akuzle..menda yg kecik2 macam nie lah yang menjadikan coin ini mahal..dan menjadi buruan para kolektor..

    BalasPadam
  8. salammikum...saya pun minat mengumpul duit2 siling lama ni...sekarang ni saya ada simpan duit siling zaman britsh di sabah dan sarawak..contohnya duit siling "british north borneo co half cent tahun1907","state of north borneo 2 1/2 cent tahun 1903 dan 1cent tahun 1935"..duit siling sarawak rajah c.v brooke 1cent tahun 1927..saya ada banyak lagi..susah saya mahu terang kan satu2..

    BalasPadam
  9. salam,

    kat mana nak tengok katalog harga duit lama?

    boleh kongsikan link (jika ada)?

    terima kasih,

    BalasPadam
  10. hai selamat petang..
    saya ada duit siling lama2..
    50sen 1968 yang terbelah..50sen yang tak ada terbelah..
    20sen 1971..
    kalau ada berminat mahu beli duit siling lama 2 kol me..
    0105897487..=')

    BalasPadam
  11. hai selamat petang..
    saya ada duit siling lama2..
    50sen 1968 yang terbelah..50sen yang tak ada terbelah..
    20sen 1971..
    kalau ada berminat mahu beli duit siling lama 2 kol me..
    0105897487..=')

    BalasPadam
  12. saya ada 10sen tahun 1971..
    kalau nak boleh sms 0134767145

    BalasPadam
  13. saya ada duit syiling 50 sen:-

    -1968 tepi terbelah (2)
    -1969 tepi terbelah (1)
    -1971 (1)
    -1973 (6)
    -1977 (2)
    -1978 (1)
    -1979 (2)
    -1980 (2)
    -1981 (1)
    -1982 (3)
    -1983 (2)
    -1986 (1)
    -1987 (1)
    -1988 (2)

    kepada yg berminat sila hubungi saya di email unicorn_dream87@yahoo.com..ser takan harga (boleh runding) dan alamat..kepada pembeli yang serius sahaja..

    BalasPadam
  14. saya ada duit syiling 50sen tahun 1968 & 1967 sapa2x yg bermint boleh email ann_es88@yahoo.com or call 0168538064 fr seriusly buyer sahaja.harga boleh runding lagi ek...

    BalasPadam
  15. Sye pown na jual gak duit syiling 1967 yg trbelah urh..
    mura jer..
    1 = Rm500 je..
    Spe2 yg berminat sila hbungi sye di no..
    0178621330. Hasrul B Hassan.

    BalasPadam
  16. saya ad duit syiling 50sen.
    1973 [2]
    1980 [4]
    1981 [2]
    1984 [2]
    1988 [1]

    and 1 sen malaya and british borneo
    1962 [4]

    sape berminat boleh email pd saya.
    encik.emy@gmail.com harga boleh runding.

    BalasPadam
  17. salam semua... sy ade syiling 50sen terbelah tahun 1968 so kalau ad sape2 yang berminat tu bolah lah menghubungi saye di talian 0133916843/0173836317 - idan

    BalasPadam
  18. bagaimana klo kita terjumpa duit syiling lama? 1871, klo refer buku teks sejrh sek, duit tu adalh duit keluaran pertama NNS..

    BalasPadam
  19. saya pun banyak simpan syiling yg gmbor parlimen tu..ada ke agaknya yg nk beli...jual laku ke?tak thu la plk...

    klu ada yg nak hubungi saya 0196360741..
    atau gmail je..
    noami.0837@gmail.com

    BalasPadam
  20. saya ada syiling 50sen tahun 1968(belah) dan rm1 syiling tahun 1991 dan 1995......


    kalau berminat hubungi saya;....
    0123443007 atau
    iena1525@yahoo.com

    BalasPadam
  21. sye ade 2 kping syiling 50sen 1968&1969 untk dijual
    ca;; : 0176954047

    BalasPadam
  22. klu syiling zaman hang tuah ader harge x?

    BalasPadam
  23. sy ade syiling 10 20,50 sen tahun 1988 kebawah n keatas.. berminat nk beli 0179984099

    BalasPadam
  24. sy ade syiling 50sen terbelah 3 keping tahun 1968 2 keping dan 1 keping 1967.for series buyer sms or call for best price.
    019-372 9326.
    fiqila2@gmail.com

    BalasPadam
  25. saya ada menyimpan koleksi syiling sebelum merdeka plus sekeping duit zaman jepun(ade logo daun pisang)..ada sesiapa berminat tak?sila la email saya isharlegal@gmail.com

    BalasPadam
  26. ada ke kluar syiling 50 sen terbelah taun 1971??

    BalasPadam
  27. salam,saya nabihah dan ada memiliki duit syiling dari tahun 1957 dan ke atas...
    duit syiling rm10,duit syiling rm5 dan macam2 lagi..duit syiling yg guna logo muka tunku abdul rahman,tun abdul razak n tun husin onn pn ada..
    kalau berminat sila hubungi saya segera..
    0172086048..
    kalau ada kenalan yg berminat sila sebarkan..
    tq..

    BalasPadam
  28. Sy pun nak jual la syiling 50sen belah.tahun 1967 dgn 1968 yg ada dalam simpanan sy.klu ada yg berminat buleh hubungi sy 0124754700.

    BalasPadam
  29. saya ada sylling 50sen 6 x extra dot tahun 2005.....so sape berminat boleh hubungi sy...012 6606 057

    BalasPadam
  30. aslmkum....sya ada duit syiling 1 sen tahun 1929 c.v.brooke dr sarawak...kalau berminat hubungi sya 0135759584/085407148...

    BalasPadam
  31. saya seorang pencari/penjual barang2 purba . Jika minat duit syiling 50 sen longkang 1967 1968 saya sedia utk memaharkannya. Harga paling murah......... Jika tuan ingin cari apa duit pun saya boleh dapatkan ....

    BalasPadam
  32. hye contact me for the best price syiling tahun 1950,,commissioner of malaya,,zya 0136688583

    BalasPadam
  33. salam.baru2 ni sy ade tgk syiling simpanan sy dan ade slh stu syiling 20 sen thn 1982 mmg pelik dari syiling 20 sen yg biase kita ade.sy nk tunjukkn x tahu cm mne.kalu kite tgk syiling2 biase tepinye ade garisan mcm ni kan |||||||| tapi syiling 20 sen yg ade pada sy ni x ade langsung garisan tepinye tu.tepi syiling 2 mmg kosong licin dan agak tebal dari syiling 20 sen yg biase.sape2 yg berminat nk beli boleh msj or col sy dan sy boleh anta gmbr syiling tu.0177536330

    BalasPadam
  34. skrg ni syiling 50sen 1967 ngn syiling 50sen 1988(DOT)baper harga pasaran ek??

    BalasPadam
  35. Salam...saya ingin menjual syiling lama RM 0.50 sen...tahun 1967,1968,1969 terbelah...harga boleh dirunding..jika berminat hubungi saya 0179623380...sekian terima kasih..

    BalasPadam
  36. salam , saya ada duit 50sen 1967. kepada sesiapa yang berminat boleh PM di talian 0177494648 atau bbpin 28a96c96 #atas urusan ini sahaja :)

    BalasPadam
  37. Salam,jika benar wujud 50sen 1971 milled edge|=| @ 2 line(belah),sy offer harga beli RM20k tunai.Sila sms lokasi & jumlah keping-shahril 017-2020230

    BalasPadam
  38. salam , saya ada syiling 50 sen security edge tahun 1968 . Kepada sesiapa yg brminat boleh hubungi saya di talian 0147597565

    BalasPadam
  39. i ada 1988 50 sen extra 3 dot, kalau berminat contact 0149006457

    BalasPadam
  40. saya ada banyak duit 50 sen lama belah tengah . tahun 1969. siapa berminat call/msg saya 0195503202 @ emel saya tham_chang_shing@yahoo.com.
    harga-rm500 1 keping.

    BalasPadam
  41. brminat nak duit lame tahun 1971 gambar parlimen cal 01115443607 rm nilai 1 ringgit................

    BalasPadam
  42. salam,saudara dn saudari....sy ada syiling 50sen extra .dot.thn1988,,klu berminat blh cll atau sms sy no.(0134115887)...

    BalasPadam
  43. sesiapa berminat pd syiling 20sen thn(1971)...blh hubungi sy(0134115887)

    BalasPadam
  44. sya ada syiling 10sen 1989 call 0148628894

    BalasPadam
  45. Salam sy ada duit 50 sen 1988 tp x ada dot pun dibahagian atas?

    BalasPadam
  46. salam..sya baru jumpa 1988 extra dot ni..hehee...dah lama mencari last2 jumpa jgk.. betul la kata org nk kumpul syiling ni mmg kena sbr..apa2 pn, xkn ku jual coin error nie..

    BalasPadam
  47. sy ada syiling 50 sen 1988... spe berminat leh call sy 013-3197855

    BalasPadam
  48. sy ada syiling 50 sen 1988 extra 3 dot... spe berminat leh whatsapp 017 3005644

    BalasPadam
  49. Saya pengumpul duit lama dijb
    Berminat boleh call saya ditalian 0177172576

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails