Jumaat, 8 Oktober 2010

RM10 Zeti Aziz Replacement ZD8888888 Very Rare !!


Kali ini entry yang paling menarik sekali, Wang gantian Zeti Aziz bernombor siri ZD888888...boleh dikatakan duit gantian ini merupakan satu jer dalam Malaysia nie. Boleh berikan kategori Very Rare.Kalau siri lain tu,memang berlambak..tapi yang ini siri wang gantian..memang ada satu ini jer. Kalau kolektor tu memang dok kumpul wang gantian atau replacement,dia tahu berapa sukarnya nak jumpa wang yang sebegini.Sebab tu lah,terpaksa letak watermark supaya takde orang lain menggunakan wang ini tanpa kebenaran. Rasanya dalam semua siri wang gantian,hanya prefix ini sahaja yang dicetak dengan jumlah yang banyak sekali. Kalau prefix gantian untuk nominasi yang lain memang tak pernah capai angka solid 8. Tapi maklumat tentang wang ini TERPAKSA SAYA RAHSIAKAN. Lagipun saya dah berjanji pada seseorang,so kena tutup mulut la. Janji tetap janji. Agak-agak la,berapa la harga yang boleh dicapai untuk duit nie??

18 ulasan:

  1. RM888? hi hi hi! Syabas! memang rare!

    BalasPadam
  2. Memang RARE tahap Gaban nih...tahniah...

    BalasPadam
  3. Hmm ntahlah berapa harga boleh letak ni..tp rasa2nya kalau ikut buku k.n boon solid 8888888 biasa pun dah cecah rm1000 kalau replacement mesti lebih lagi..pergh untung..syabas

    BalasPadam
  4. Cuba bubuh RM6000 ... kalau mampu orang tu angkat, kalau tak mampu cam aku nie..telan air liur ajerlah.

    BalasPadam
  5. tapi yg nie bukan untuk dijual..untuk pameran jer la...untuk tatapan kita bersama.

    BalasPadam
  6. kalau nk jumpa duit rare2.. silalah lawat blog en nazri ni .. mmg hebat. hehe

    BalasPadam
  7. takde lah mnfaj...koleksi aku ada skit jer yg rare..kalau nko tgk blog profxxx,lagi dasyat..byk yg rare.

    BalasPadam
  8. hebat2...mcm tempahan khas jer prefix ni...

    BalasPadam
  9. mana blog profxxx? boleh tlg bagi url nyer ke? tq

    BalasPadam
  10. boleh menang 'banknote' of the year 2010 ..he he

    BalasPadam
  11. Tanpa Nama@FABIO_numis19 Oktober 2010 9:59 PTG

    zd8888888 tahap unique = hanya satu specimen yg exist. TAPI adakah kita sedar yg zd8888888 note replacement yg dicetak untuk menggantikan wang kertas rm10 zeti aziz 'yang rosak' ini juga mempunyai kecacatan sejak azali. SEBENARNYA wang kertas rm10 malaysia ini telah 'CACAT' sejak sekian lama...'CACAT' dari zaman ahmad mohd don lagi.. cubalah cari dimana 'cacat'nya.. selamat mencuba..!!

    BalasPadam
  12. danny:..nko klik kat Malaya Straits Banknotes..dalam list member numis.
    thank tanpa nama
    Fabio:Thanks..mmg unik duit nie..

    BalasPadam
  13. HEHEHE....bila tah punya post.... wooo skrg duit solid mahal gila gila ooo.... jangan main2.... nih replcmnt solid....lagi mmg kaw lah....

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails