Isnin, 16 Julai 2012

Wang Gantian Siri Pertama Sa-Puloh Z/1




Seperti yang dijanji,entry kali ini merupakan antara yang terbaik..terbaik kerana wang yang ada lihat adalah wang gantian ataupun replacement banknotes siri Pertama $10. Siri pertama ini menggunakan ejaan lama, Sa-Puloh. Macam mana nak tahu yang wang itu merupakan wang gantian,kena la tengok huruf perfixnya..Siri pertama menggunakan huruf Z. Pada saya,wang gantian ini boleh dikategorikan sebagai very rare. Memang amat sukar nak jumpa wang ini kat pasaran atau pun dalam laman ebay atau mudah.Jika ada pun harga tentu amat mahal sekali.Wang ini dah lama saya dok merisik,rasanya dah lebih setahun setengah. Dan akhirnya beberapa minggu lepas,ia menjadi milik saya. Harga saya beli tu,biarlah menjadi rahsia. Bila dah dapat wang sapuloh z/1 ini..jadi cuma nak cari $5 Z/1 jer lagi untuk lengkapkan koleksi peribadi wang gantian saya..beberapa tahun sudah ada seller jual kat ebay malaysia,harga pun dalam RM500++ jer..tapi sekarang nie dah takde lagi...harap-harap tu,leh la dapat dengan harga yang murah.Rasanya hanya setakat itu jer,coloteh saya pada kali ini.Sakit kepala lak petang nie,so malas nak tulis panjang-panjang..apa apa pun,kepada semua pengunjung blog saya..saya ucapkan Selamat Berpuasa di Bulan Ramadhan.Wassalammm...

5 ulasan:

  1. Tumpang lalu Tuan Blog..

    Selamat berpuasa juga buat Tuan Blog.
    dah lama takda dengar cerita tentang Duit Not & Siling, rindu pulak..

    @Sme68PG.

    BalasPadam
  2. Tuan Blog..

    Tuan 'Din Rambong' pun dah lama tak bercerita sebok kot..

    @Sme68PG.

    BalasPadam
  3. salam.. Tuan Blog

    selamat berpuasa Tuan Blog sekeluarga..

    @Sme68PG.
    KWN 0046

    BalasPadam
  4. thanks sme68PG..
    selamat berpuasa gak saya ucapkan..

    BalasPadam
  5. salam,tuan,
    boleh tahu ke duit $10.00 tu setahu saya ade 2 watermark yg tuan punye tu watermark ape ye?

    BalasPadam

Related Posts with Thumbnails